Välj en sida

När mörkret sänker sig och arbetsdagen lider mot sitt slut tar de flesta av sig arbetsoverallen, knyter upp kontorsblusar och powerslipsar. Men inte vår kära vän, och kollega Ulf Roosvald – han byter redaktörsmössan mot författarhatt. Det har nu resulterat i en fantastisk nostalgitripp till bok med titeln ”När vi var bäst” som handlar om tre folkhemsfostrade svenska killar som tog över världens glammigaste sport – tennisen.

I ”När vi var bäst” berättar de tre världsettorna, Björn Borg, Mats Wilander och Stefan Edberg, med egna ord om glamouren, slitet, segrarna, stoltheten och de ögonblick då de bara ville lägga av. Men det är också en bok om tiden när svenskarna såg Sverige som världens bästa land och moraliska föredöme.

Expressen_960Vi, stolta kompisar på Rubrik, instämmer i recensenternas hyllningar – allt från att boken är ”bland det bästa som skrivits om sport på svenska” (Smålands-Posten) till att den försätter Mats Olsson (Expressen) i ”ett behagligt nostalgiskt tillstånd.”

Förutom att vi hurrar för Ulf uppmanar vi alla att skaffa sitt eget ex. Den finns att köpa på bland annat Offside Press. Läsvärd på alla set.