Vinnare av svenska designpriset med inspirerande tidning och modern årsredovisning

Guld och silver i Svenska Designpriset

2021-10-20 / Christian

Det blev dubbel glädje på Svenska Designpriset förra veckan då Rubrik kammade hem guldmedaljen för Poseidons hyresgästmagasin I våra Kvarter Magasin och ett silver för Latours Årsredovisning!

När både juryn och folket hade sagt sitt stod det klart att Rubrik vann kategorin ”Redaktionellt – Personal/medlemstidning” för I våra kvarter Magasin som vi gjort på uppdrag av Bostads AB Poseidon.

Motiveringen löd:

”För en lika ärlig som härlig skildring av det du har omkring dig. Det är närvarande, informativt och inkluderande på ett sätt som vidgar din vardag och får den att gnistra som guld.”

– Jag ville att det skulle kännas varmt, trevligt och förtroendeingivande, utan att bli det minsta tråkigt eller präktigt. Det är alltid en utmaning att kommunicera med en så bred och mångfacetterad målgrupp som Poseidons alla hyresgäster så att juryn i Svenska Designpriset och alla som har röstat tycker att vi lyckats är såklart jätteroligt, säger Hanna Finnström, art director Rubrik.

För tredje året i rad var vi dessutom nominerade med Latours årsredovisning. Efter guldet 2019 bjöd 2020 års upplaga på en kreativ bindning och ett lyxigt papper som fick den att sticka ut i mängden och ta hem silvermedaljen.

– Nyckeln till framgången beror på att Latour är lyhörda och inte rädda för att sticka ut hakan lite. De ser redovisningarna som en självklar kommunikationskanal snarare än ett pliktdokument. Det gör vårt jobb både roligare och friare, och det tror jag speglas i produktionen, säger Fredrik Sandberg, art director Rubrik.

Kika närmare på vinnarproduktionerna:
I våra kvarter Magasin
Latour Årsredovisning

Vill du veta mer? Hör gärna av dig till Frida Valentin på frida@rubrik.se eller 0701-40 10 29.