Vinnare av svenska designpriset för inspirerande content och innehållsproduktion

Sex nomineringar till Rubrik i Svenska Designpriset

2021-09-03 / Christian

Juryn har sagt sitt och nominerat hundra procent av Rubriks bidrag i 2021 års upplaga av Svenska Designpriset. I år tävlar vi med sex starka bidrag i tre olika kategorier.

Syftet med Svenska Designpriset är att främja och utveckla svensk grafisk design och kommunikation. Tävlingen är därför öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och visuell kommunikation. Och i år tävlar alltså Rubrik med sex bidrag inom kategorierna Redaktionellt – Personal/medlemstidning – Print, Information – Årsredovisning – Print och Information – Årsredovisning – Noterade bolag.

– Vi gillar ju att tävla och att vi i år är nominerade med alla våra bidrag är fantastiskt roligt – både för oss och våra kunder. Att juryn gillar våra produktioner betyder mycket för oss men nu hoppas vi förstås även att alla andra design-intresserade också gillar våra bidrag och lägger sin röst på dem, säger Ingrid Hellgren Sjöberg, vd på Rubrik.

Nominerade bidrag

Hyresgästtidning för Mölndalsbostäder med inspirerande innehåll

Min Värd – Mölndalsbostäder
Redaktionellt – Personal/medlemstidning – Print

Hyresgästtidning till de boende. Inför 2021 arbetades såväl innehåll som form om från grunden. Mixen av vinjetter ger nu bra balans och flöde. Uttrycket är piggare och lättillgängligt för alla.

Tryckt magasin för Poseidon med inspirerande content liggandes på bord med kaffekopp

I våra kvarter Magasin – Poseidon
Redaktionellt – Personal/medlemstidning – Print

Ett hyresgästmagasin utformat för att inspirera Poseidons hyresgäster, det vill säga var tionde göteborgare. Inför 2020 ville Poseidon ta ett omtag om och förnya sin hyresgästkommunikation från grunden. I denna färgglada och folkliga design, som andas glädje och gemenskap, ryms bildrika reportage i såväl traditionell som mer lekfull stil.

Hand som håller i en inspirerande Årsredovisning och hållbarhetsrapport

Stena Renewable – Årsredovisning & hållbarhetsrapport 2020
Information – Årsredovisning – Print

En års- och hållbarhetsredovisning med en intressant och lättillgänglig mix av berättelser om Stena Renewables verksamhet och vindkraftverkens styrkor. Produktionen visar också hur en av Sveriges största vindkraftsaktörer driver sitt hållbarhetsarbete, både på lång och kort sikt.

Års- och hållbarhetsredovisning med två barn på framsidan mot orange bakgrund

Mölndalsbostäder – Års- och hållbarhetsredovisning 2020 
Information – Årsredovisning – Print

Ett omtag av såväl innehåll som form. Genom en lättillgänglig layout och ett läsvärt redaktionellt innehåll har årsredovisningen blivit en stark varumärkesbyggande produkt för Mölndalsbostäder.

Tidningsuppslag på bord med inspirerande innehåll skapat av rubrik contentbyrå

Förvaltnings AB Framtiden – Års- och hållbarhetsredovisning 2020 
Information – Årsredovisning – Print

När Rubrik fick uppdraget att ta ett omtag på Framtiden-koncernens års- och hållbarhetsredovisning ville vi utmana kunden att tänka nytt. Ett redaktionellt anslag och ett starkt tänk kring bilder och illustrationer, som lättare förmedlar komplexiteten i koncernens frågor, var i fokus för den nya formen.

exemplar av års- och hållbarhetsredovisning tryckt på kraftigt papper liggandes på mörkt bord

Latour – Årsredovisning 2020
Information – Årsredovisning – Noterade bolag

För tredje året i rad är Rubrik nominerade med Latours årsredovisning. I år bjuder formen på en kreativ bindning som tillsammans med ett lyxigt papper gör att redovisningen sticker ut i mängden samt blir lättare att hantera. Innehållet och layouten präglas av ett redaktionellt förhållningssätt.

Så här röstar du

  1. Gå till designpriset.se/rostning
  2. Rösta på dina favoritbidrag i en eller flera kategorier
  3. Scrolla längst ner på sidan och ange din e-postadress
  4. När du röstat får du ett mail med en verifieringslänk som du måste klicka på för att rösterna ska vara giltiga

Röstningen startar måndagen den 6 september och är öppen i en vecka.

Vinnaren presenteras under prisutdelningen den 14 oktober på Berns i Stockholm.