Sökes: Contentredaktör till Rubrik

2019-06-20 / Sanna Persson

Är du en duktig och glad redaktör med erfarenhet från byråvärlden? Älskar du att producera engagerande innehåll i både digitala och tryckta kanaler? Är du en relationsskapare som trivs med kundkontakter i kombination med produktion och utveckling av befintliga och nya uppdrag? Då väntar en spännande roll som contentredaktör hos oss på Rubrik!

Rubrik är personlig contentbyrå med gedigen kompetens och spännande uppdragsgivare. Här får du tillgång till det mindre företagets familjära känsla, men också ett större sammanhang bland ytterligare 120 proffsiga kollegor i kommunikationsgruppen More Alliance.

Vi delar lokaler med sex av våra sju syskonbolag på Kaserntorget 6 i Göteborg och jobbar tätt tillsammans för att lösa kundernas kommunikationsutmaningar så effektivt och smart som möjligt. Bland våra uppdragsgivare finns bland andra Hornbach, Sjöräddningssällskapet, Epiroc, Wallenius SOL, Resia Företag, Göteborgs Universitet mfl. 

Vi söker nu dig som vill ”skapa innehåll som lyfter” tillsammans med oss. Du är en kreativ och säker skribent samtidigt som du har erfarenhet av att ta fram redaktionella kommunikationsstrategier och koncept för både digitala och tryckta kanaler. Hos oss kommer du att få vidareutveckla dina kunskaper inom strategiskt idéarbete. 

I rollen ingår även operativt projektledaransvar med dagliga kundkontakter. Att bygga och vårda kundrelationer är därför något som vi vill att du både gillar och har erfarenhet av. Som person är du driven, lösningsorienterad, påhittig och bidrar gärna till god stämning på kontoret. Vi önskar även att du har med dig:

  • Redaktörserfarenhet
  • Ett ansvarstagande förhållningssätt med vana att jobba självständigt och leverera i tid med hög kvalitet
  • Kunskap om det digitala ekosystemet och spelreglerna för kommunikation i sociala medier
  • Goda kunskaper i engelska

Tjänsten är på heltid, med provanställning på sex månader. Tillträde enligt överenskommelse men gärna tidig höst. 

Vi ser fram emot din ansökan, som vi endast kan ta emot via vårt rekryteringsverktyg, och allra helst tillsammans med arbetsprover som du antingen kan länka till eller bifoga till din ansökan. Vid frågor om tjänsten (ej ansökningar), välkommen att kontakta Ingrid Hellgren Sjöberg, VD: ingrid@rubrik.se eller Lisa Åhrman, HR ansvarig: lisa.ahrman@morealliance.se  

Sista ansökningsdag 12 augusti. Vi går dock igenom ansökningar löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Rubrik är en contentbyrå med mer än 30 års erfarenhet. Vår ambition är att alltid skapa “innehåll som lyfter”. Utifrån denna måttstock levererar vi strategier, innehållskoncept och content i form av bland annat copy, redaktionella artiklar och reportage, filmer, podcasts och grafisk produktion. Genom ett smart och lekfullt förhållningssätt, och ett pålitligt och engagerat arbetssätt, skapar vi goda kundrelationer som ofta varar i många år.