Galatea

Strategi och innehållsproduktion

Bakgrund

Dryckesföretaget Galatea, ägt av Sveriges största restauranggrossist Martin & Servera, är Skandinaviens största oberoende importör av öl. Den del av sortimentet som består av hantverksöl marknadsförs under varumärket Craftbeer.se.

Utmaning

Galatea ville stärka sin position på den svenska hantverksölsscenen genom att göra Craftbeer.se till en självklar samlingspunkt för ölintresserade. Vi fick i uppdrag att producera innehållet till omlanseringen av sajten, där målet var att få fler människor att hitta, prova och utforska hantverksöl. 

Lösning

Efter att ha analyserat beteenden i digitala kanaler, vad gäller både branschen och personer som konsumerar hantverksöl, tog vi fram en innehållsstrategi för Craftbeer.se. Sajten består numera dels av ett webbmagasin och dels av en beställningsdel, där man kan köpa öl via Systembolagets beställningssortiment. I magasinet kan besökaren bland annat läsa nyheter och reportage, få tips på öl och mat och möta människorna bakom ölen. Innehållet sprids via Galateas Facebook-sida, där det pushas för nyheter, events och ölresor men även för produktnyheter, barturnéer och tap takeovers.

Resultat

Craftbeer.se har blivit den tänkta mötesplatsen för ölintresserade. Innehållet i webbmagasinet visar att hantverksöl inte är ”svårt” eller märkvärdigt, utan handlar om ett förhållningssätt till smaker och bryggande. Hantverksöl är kul och lekfullt och ska vara värt att lägga några kronor extra på.

EDIT: Galatea har sedan vårt arbete med innehållet på sajten genomgått en omfattande omorganisering och materialet på nuvarande Craftbeer.se är inte producerat av Rubrik.

Priser och nomineringar:
Publishingpriset 2017 — Nominering

Nyfiken?

Vill du veta mer om det här uppdraget? Kontakta projektledare Gustaf Höök

”Vi är nöjda med samarbetet med Rubrik och det digitala magasinet blev jättefint. Tack vare det nya innehållet ökade antalet besökare och med hjälp av satsningen på Facebook fick vi dessutom bra organisk spridning på innehållet.”

Pontus Tegnér
Marknadskoordinator, Galatea