Latour

Årsredovisning

Bakgrund

Latour är ett blandat investmentbolag som är noterat på Nasdaq OMX Stockholm sedan 1985. Den helägda industrirörelsen omfattar fem affärsområden: Caljan, Hultafors Group, Latour Industries, Nord-Lock Group och Swegon.

Utmaning

Latours årsredovisning är viktig för att redovisa bolagets resultat och stärka sin position på marknaden. 2018 fick Rubrik uppdraget att göra en re-design av årsredovisningen, som innefattar en svensk och engelsk version samt en kortversion (At a Glance). Efter ett framgångsrikt samarbete är vi nu inne på vår fjärde produktion tillsammans.

Lösning

Vår lösning är ett redaktionellt synsätt till innehållet genom att arbeta med typografi, ett spännande bildspråk, kontraster, luft och ett varierande tempo. Årets stora nyhet är en kreativ rygg- och bindningslösning ihop med ett lyxigt papper.

Resultat

2020 års produktion har återigen hyllats av Latour, innehaven och aktieägarna. För tredje året i rad är årsredovisningen nominerad till både Svenska Designpriset och Publishingpriset. 2019 vann vi i nämnda tävlingar guld för 2018 års produktion. År 2021 nådde vi silverplaceringar i båda tävlingarna.

Nyfiken?

Vill du veta mer om det här eller liknande uppdrag? Kontakta Frida Valentin

”Ännu en gång har vi tillsammans med Rubrik skapat en årsredovisning som vi är riktigt stolta över. Den kreativa rygg- och bindningslösningen, innehållet och det lyxiga pappret blev fantastiskt bra, och det känns kul att ha gjort något annorlunda som sticker ut i mängden! En stilren layout i kombination med läsvärda texter gör att vår årsredovisning blir en stark PR-produkt som vi kan använda under hela året.” 

Katarina Rautenberg
Controller & Compliance manager på Investment AB Latour