flera exemplar av årsredovisning och hållbarhetsrapport tryckt på kvalitetspapper och liggandes på ett bord

Mycket mer än ett pliktdokument

Re-designen och ett redaktionellt synsättet avseende typografi, bildspråk, kontraster, luft och tempo blir starten på ett mångårigt prisbelönt samarbete.

Utmaning

Latours årsredovisning är viktig för att redovisa bolagets resultat och stärka sin position på marknaden. 2018 fick Rubrik uppdraget att göra en re-design av årsredovisningen, som innefattar en svensk och engelsk version samt en kortversion (At a Glance). Efter ett framgångsrikt samarbete är vi nu inne på vår fjärde produktion tillsammans.

Lösning

Vår lösning är ett redaktionellt synsätt till innehållet genom att arbeta med typografi, ett spännande bildspråk, kontraster, luft och ett varierande tempo. Årets stora nyhet är en kreativ rygg- och bindningslösning ihop med ett lyxigt papper.

Resultat

2020 års produktion har återigen hyllats av Latour, innehaven och aktieägarna. För tredje året i rad är årsredovisningen nominerad till både Svenska Designpriset och Publishingpriset. 2019 vann vi i nämnda tävlingar guld för 2018 års produktion. År 2021 nådde vi silverplaceringar i båda tävlingarna.

6

Vinster i olika designtävlingar.

Flera exemplar av årsredovisning och hållbarhetsrapport liggandes på varandra i mörkt ljus

”Ännu en gång har vi tillsammans med Rubrik skapat en årsredovisning som vi är riktigt stolta över. Den kreativa rygg- och bindningslösningen, innehållet och det lyxiga pappret blev fantastiskt bra, och det känns kul att ha gjort något annorlunda som sticker ut i mängden! En stilren layout i kombination med läsvärda texter gör att vår årsredovisning blir en stark PR-produkt som vi kan använda under hela året.” 

Katarina Rautenberg
Controller & Compliance manager på Investment AB Latour

Två uppslag ur tryckt exemplar av hållbarhetsrapport med storytelling som inspiration
Uppslag i årsredovisning med porträtt av tre män i kostym
Mörk bild med en stående årsredovisning och hållbarhetsrapport tryckt på kraftigt kvalitetspapper
Tryckt årsredovisning liggandes på svart bord
inspiration till hålbarhetsredovisning och Årsredovisning med tydligt inspirerande innehåll
Flera uppslag av inspirerande årsredovisning och hållbarhetsrapport
La tour årsredovisning tryckt på kraftigt kvalitetspapper
Nyfiken?
Frida Valentin - Kundansvarig
Frida Valentin
Kundansvarig