Film och video

2018-09-06 / Christian

Rörligt content fortsätter att öka lavinartat och allt fler företag väljer att lägga mer pengar från marknadsbudgeten på video och rörlig bild. Inte så konstigt, med tanke på filmens styrka som kommunikationsverktyg. 

Film är ett allt viktigare verktyg i den digital marknadsföringslåda. Den enkla förklaringen är att film spelar på flera sinnen samtidigt. Du kan förmedla flera intryck på samma gång än i någon annan form av media. Det blir lättare för dig att engagera din publik och det blir lättare för publiken att ta till sig och förstå budskapet. 

Allt fler efterfrågar film

Internetanvändarna av i dag är en mogen filmpublik som aktivt söker efter film. Många konsumenter ser hellre en produktfilm än läser om produkten. För att möta den ökade efterfrågan på film är det viktigt att ta reda på vilken information din målgrupp vill ha och sedan omvandla de insikterna i rörlig media. Det handlar inte längre bara om att använda sig av film för att det är effektivt, utan också för att konsumenterna vill ha det.

Eftersom tekniken blivit både bättre och billigare kan fler använda sig av film i sin marknadsföring. Förr var det framför allt större företag som hade resurser att kommunicera med film, ofta dyra produkt- eller reklamfilmer. I dag ser det helt annorlunda ut. Den typ av rörligt material som växer mest är film med annan ambitionsnivå; mindre kostsamma produktioner som fyller en annan funktion än riktigt påkostade filmer. Det är också här det finns möjligheter att få stor effekt på sin digitala kommunikation. Ta ett nyhetsbrev, till exempel. Bara genom att använda ordet ”film” i ämnesraden ökar öppningsfrekvensen med 19 procent och clickthrough rate (CTR) med 65 procent, enligt Hubspot. Lägg därtill en film som är träffsäker på vad målgruppen efterfrågar.

Rubrik erbjuder rörlig bild för alla ändamål och kanaler; allt från enkla intervjufilmer till korta animeringar, webb-tv-serier, employer branding-filmer och större varumärkesbyggande filmer.