Ett bra sällskap är a och o när man är till sjöss

Sjöräddnings­sällskapet

Trossen är Sjöräddningssällskapets viktigaste kanal för kommunikationen med sina medlemmar. Rubrik har haft nöjet att producera magasinet sedan 2015.

Utmaning

Tidningen Trossen är den viktigaste kanalen för kommunikation med medlemmarna. Efter en omvärldsanalys beslutade Sjöräddningssällskapet inför 2015 att ändra på ett mångårigt upplägg. Målet var bland annat att tydligare göra Trossen till en tidning för båtägare och visa det större värdet mer ett medlemskap i Sjöräddningssällskapet.

Lösning 

Utöver att förändra formatet och göra tidningen mer ”magasinig”, med stort utrymme för bildjournalistik, blev Trossen mer inriktad på att leverera nytta till läsaren. Det blev mer av konkreta tips och råd kring att äga och framföra båt – och även större fokus på sjöräddning.

Resultat

Trossen har blivit mer instrumentell och ”nyttig”, vilket har lett till mycket god respons från Sjöräddningssällskapets medlemmar. Tidningen har vid tre tillfällen nominerats till Svenska Publishingpriset i kategorin bästa medlemstidning. År 2017 belönades den med första pris.

Priser och nomineringar:
Publishingpriset 2017 — Guld
Publishingpriset 2018 — Nominering

Nyfiken?
Gustaf Höök - Redaktör
Gustaf Höök
Redaktör