Nomineringsregn över Rubrik

Nomineringarna för 2023 års upplagor av Svenska Designpriset och Publishingpriset är offentliggjorda. Bland de nominerade finns fyra publikationer signerade Rubrik, och sex nomineringar totalt i båda tävlingarna.  

Väntan är över. Nu har svenska art directors, grafiska designers, copywriters och projektledare hållit andan länge nog. 2023 års nomineringar i både Publishingpriset och Svenska Designpriset har offentliggjorts. 

Rubrik är nominerade med fyra av fyra inskickade bidrag till Publishingpriset, samt två bidrag i Svenska Designpriset.

– Det är alltid kul att bli nominerade! Vi är stolta över att vårt arbete kontinuerligt uppmärksammas i både Svenska Designpriset och Publishingpriset, men framför allt för att det gör nytta för kunden. Nomineringarna är ett kvitto på vår konsekventa strävan efter att skapa högkvalitativt innehåll som bygger starka relationer, säger Ingrid Hellgren Sjöberg, vd på Rubrik.

Rösta fram din favorit

Den 11 september inleddes röstningen för årets upplaga av Svenska Designpriset. I år tävlar Rubrik med två bidrag inom kategorierna:
Redaktionellt årsredovisning och Redaktionellt årsredovisning onoterat.
Folkets omröstning, där du själv kan rösta fram vinnare till priset "Peoples Choice", sker via designpriset.se och Rubriks bidrag går att rösta på från och med den 18 september.
En månad senare, den 19 oktober, tillkännages vinnarna i respektive kategori.

Vinnarna i Publishingpriset tillkännages den 8 november. 
 

Nominerade bidrag

Elof Hansson
Års- och hållbarhetsredovisning 2022

  • Svenska Designpriset: Redaktionellt årsredovisning onoterat.
  • Publishingpriset: Års- och verksamhetsberättelser

En årsredovisning i lyxförpackning med en folierad omslagsflik och avsnittsrubriker. Genom ett redaktionellt förhållningssätt står Elof Hanssons entreprenörskap, hållbarhetsarbete, medarbetare och affärsetik i fokus.

Latour
Års- och hållbarhetsredovisning 2022

  • Svenska Designpriset: Redaktionellt årsredovisning
  • Publishingpriset: Årsredovisningar börsbolag

För femte året i rad är Rubrik nominerade med Latours årsredovisning. I år bjuder vi på inspirerande läsning och en kreativ rygg- och bindningslösning tillsammans med ett omslag av återvunnen kartong och inslag av knallig orange.  

WALLENIUS SOL 
The Enablers 
Breaking the Ice

  • Publishingpriset: Filmer som marknadsför företag och verksamheter

Gör dig redo för ett spännande äventyr på isiga vatten! Byggda för att besegra extrema vinterförhållanden i Bottniska viken och minimera miljöpåverkan är Enabler-fartygen de största isklassade RoRo-fartygen i Europa. Filmen lyfter fram de smarta designval och kraftfulla motorer som gör det möjligt för fartygen att navigera i tjock is.  Se filmen

Epiroc
Mining & Construction magazine

  • Publishingpriset: Kundtidningar

Epirocs globala kundtidning. Genom att erbjuda inspiration, aha-upplevelser och konkret information om produkter och affärsstrukturer visar magasinet hur ett samarbete med Epiroc skapar förutsättningar att driva en modern, lönsam, säker och hållbar verksamhet.

Så här röstar du i Svenska Designpriset

  1. Gå till designpriset.se/rostning
  2. Rösta på dina favoritbidrag i en eller flera kategorier
  3. Scrolla längst ner på sidan och ange din e-postadress
  4. När du röstat får du ett mail med en verifieringslänk som du måste klicka på för att rösterna ska vara giltiga

Röstningen startar måndagen den 11 september och bidragen är indelade i två röstveckor. Rubriks bidrag går att rösta på från och med den 18 september.