Rubrik + Atlas Copco = sant

2017-12-01 / Fidde

Under året har Rubrik börjat samarbeta med anrika industriföretaget Atlas Copco. Vårt uppdrag var att göra om Mining & Construction, deras globala kundtidning för affärsområdet Gruv- och bergbrytningsteknik. Nu är första numret här och tar läsaren till såväl Västerbotten och Finland som Sydafrika och Förenade Arabemiraten.

– Det är väldigt spännande att producera Mining & Construction, säger Gustaf Höök, redaktör på Rubrik. Den vänder sig till en stor och viktig bransch och vi älskar utmaningen att göra en läsvärd tidning utifrån ämnen som kan vara ganska komplexa. Ett av målen är att sätta in Atlas Copcos verksamhet i ett större sammanhang.

Ingrid Hellgren Sjöberg, vd på Rubrik, gläds och blickar framåt.

– Vi är jättestolta över samarbetet med Atlas Copco. Nästa år kommer vi att ta det ytterligare ett steg när affärsområdet Gruv- och bergbrytningsteknik bryts ut och bildar dotterbolaget Epiroc, säger hon. Rubrik har gjort om Mining & Construction för att tidningen ska ge verkligt värde till Atlas Copcos kunder. Första numret kom ut i november 2017 och har konnektivitet som tema. Under 2018 bryts Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik ut och bildar dotterbolaget Epiroc.